روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه در تحلیلی به قلم 'دیوید ایگناشس' ستون نویس مشهور این روزنامه، عربستان را در آستانه تحولاتی مهم خواند و افزود: شاهزاده بندر در سمت جدید جایگزین شاهزاده 'مقرین بن عبدالعزیز' شده است. مقرین فرستاده ویژه ملك 'عبدالله' پادشاه عربستان در پاكستان و سایر كشورهای اسلامی شده است .
بندر سفیر كاركشته عربستان در واشنگتن بود و اخیرا' به علت وضعیت نامساعد جسمانی و مسائل شخصی بیشتر در حاشیه قرار داشت.
انتصاب بندر در سمت ریاست دستگاه اطلاعات عربستان ، خواست قلبی ملك عبدالله و ' سلمان ' ولیعهد عربستان بود تا از تجربه مفید او برای اداره امور در مسائل حساس سیاست خارجی آن هم در شرایطی كه تنشهای فزانیده ای در جریان است بهره ببرند.
این روزنامه ادامه می دهد: سعودی ها در جبهه منطقه ای هم خود را آماده ورود به یك نبرد می كنند . نظامیان و ماموران امنیتی عربستان ماه گذشته از رفتن به مرخصی تابستانی و تعطیلات منع شدند. شاید عامل این تجهیز و بسیج شدن نیرو، این بوده است كه عربستان در انتظار پاسخ متقابل تركیه در انتقام جویی از سقوط یك فروند هواپیمای جت جنگنده اش درسوریه بود كه در ماه ژوئن ساقط شد.
یكی از اهداف انتصاب رئیس جدید دستگاه اطلاعات عربستان تقویت حمایتهای عربستان ازمعارضان سوری است كه برای سرنگونی رژیم 'بشار اسد' مبارزه می كنند .
عربستان با هدف سرنگون ساختن رژیم بشار اسد، در خفا مشغول كار كردن با كشورهای امریكا ، فرانسه ، تركیه، اردن و سایر كشورها است.
بندر واجد قابلیتهای لازم برای ایفای نقش میانجی در امور مربوط به عربستان است.عربستان قصد داردموشكهای بالستیك از چین خریداری كند.
بندر در سال 1987 ( 1366 ) واسطه اصلی امضاء قرارداد خرید محرمانه موشك از چین بود .این قرارداد به 'باد شرقی'معروف شد.
بندر دهه ها در ماموریتهای مخفی عربستان در سوریه ولبنان فعالیت داشته است . او در ترتیب دادن دیدار سرهنگ'مناف طلاس' بلندپایه ترین نظامی فراری ارتش سوریه از عربستان نقش اصلی ایفا كرد.
تجربه بیست سال فعالیت بندر در سمت سفیر عربستان در امریكا از او یك پل اطلاعاتی میان دو كشور ساخت . بندر روابط نزدیكی با سازمان 'سیا' در دوران ریاست جمهوری 'رونالد ریگان ' داشت و گفته می شود وظیفه تامین اعتبار برای عملیات مشترك عربستان – امریكا را در خاورمیانه برعهده داشته است.
در زمان آمادگی آمریكا درسال 1991 ( 1370 ) برای ورود به 'جنگ خلیج' (جنگ نفت) ، بندر به اندازه ای به 'جورج بوش ' رئیس جمهور وقت امریكا نزدیك بود كه وی را 'بندر بوش' خطاب می كردند .
بندر حتی بعداز ترك واشنگتن در سال 2005 ( 1384 )هم همچنان ایفاگر نقش پشت صحنه مناسبات نزدیك میان دو كشور عربستان و امریكا بود.
وی از حامیان اصلی سیاست برخورد 'دیك چنی' با ایران بود.
'تركی الفیصل' مقام خلف او در سمت سفارت عربستان در واشنگتن رابطه چندان نزدیكی با جنگ طلبان در واشنگتن نداشت.
واشنگتن پست می افزاید: سابقه حرفه ای بندر در سیاست، او را نوك تیز حملات رسانه ای ایران قرار داه است . شبكه خبری 'پرس تی وی' او را عامل 'سیا' و 'موساد' علیه سوریه خوانده است .
حكومت عربستان در داخل هم با خیزش شیعیان در شهر 'القطیف ' در استان نفت خیز شرق كشور روبروست .
عربستان عاجز از فرو نشاندن شورشهای القطیف است و وضعیت هم روز برور در حال وخیم ترشدن است . امكان دارد با گسترش یافتن شورشها ، عربستان ناگزیر از ورود به سركوب خونین شود كه بطور قطع ویقین كشته های انبوهی برجای خواهد گذاشت و بالطبع بر دامنه نارضایتی ها و تظاهرات خواهد افزود. دولت عربستان تا به حال از ورود به یك چنین برخورد شدیدی اجتناب كرده است.
مخالفان عربستان از دولت می خواهند حقوق شهروندی را در مورد شعییان به طور تام و كامل رعایت و حقوق اقتصادی و سیاسی به آنها اعطا كند.
واشنگتن پست در پایان نوشت 'انتشار اینگونه اخبار و گزارشها یكی از دلائل عناد پادشاهی عربستان با شبكه های ماهواره ای است.
مترجمام**1591**